top of page

Opdracht 1: JONGLEREN

Dag 1 van #avancokampkot. Zijn jullie er klaar voor? Hier op de website van Avanco zullen jullie ook elke dag de opdrachten terugvinden met meer info daarover.

Vandaag legt Aaron stap voor stap uit hoe je moet jongleren met 3 ballen. Natuurlijk heeft niet iedereen standaard 3 jongleerballen in huis liggen. Daarom toont onze creatieveling Dylan ook hoe je met gewone voorwerpen die bij jou thuis liggen jongleerballetjes kan maken.

Wat heb je hier allemaal voor nodig?

  • Schaar

  • Ballonnen of plastiek zakjes

  • Rijst/bloem/zand

  • Kleefband

Heb je thuis geen ballonnen? Geen probleem, er zijn nog heel wat andere manieren om jongleerballetjes te maken. Bijvoorbeeld kan je er op een simpele manier met plastiek zakjes en tape maken of voor de creatieve mama’s kan je natuurlijk ook jongleerballetjes naaien.

Vergeet zeker niet jouw zelfgemaakte jongleerballetjes en jouw jongleerkunsten met ons te delen met #kampkot en #avancokampkot !

Lukt jongleren nog altijd niet zo goed na het vele oefenen? Woensdagnamiddag zal Dylan live gaan om al jullie vragen over jongleren te beantwoorden.

Succes iedereen!

Jongleerballen.JPG

Opdracht 2: TAKKEN SCHILDEREN

Bij deze opdracht mag je jouw creatieve kant naar bovenhalen. Het is de bedoeling dat je van een tak iets heel mooi creëert. Als je geen takken vindt in je tuin kan je altijd een mooie wandeling maken met je ouders in de buurt en daar zoeken naar takken die je kan gebruiken.

Laat zeker ook jouw creaties zien aan ons door het te delen met de hashtag #avancokampkot en #kampkot en wie weet komt jouw creatie op onze socialemediakanalen!

Veel plezier!

takken.JPG

Weekopdracht 1: MORSECODE 

morsecodes.jpg

Elke dag zal een filmpje verschijnen waarin een van de monitoren een woord laat horen in morse. Luister goed en noteer elke dag de oplossing op een blaadje. Alle woorden samen vormen een zin die eveneens ook een opdracht zijn.

Morsecode is een manier om te communiceren, en bestaat uit lange en korte signalen.

 

Communicatie met morsecode tijdens de JOTA

De morsecode werd in de 19de eeuw uitgevonden door de Amerikaan Samuel Morse. De telefoon was nog niet uitgevonden, maar de elektriciteit al wel en daarom werden berichten doorgestuurd met draden hangend aan telegraafpalen. Deze draden konden geen tekst overbrengen, maar wel elektrische signaaltjes. De morsecode bracht uitkomst: het was een soort geheimschrift in lange en korte signaaltjes en elk groepje van signaaltjes kwam overeen met een letter, een cijfer of een leesteken. Op die manier kon er, door het doorgeven van signaaltjes, op een snelle manier tekst worden overgestuurd. Dit was een hele verbetering ten opzichte van de semafoor en soortgelijke systemen die daar voor werden gebruikt.

Hieronder vinden jullie het filmpje met het eerste woord:

Letteropdracht 1

In deze opdracht is het de bedoeling om de verschillende woorden te vinden in het kader. De woorden kunnen in alle richtingen staan, dus zullen jullie goed moeten zoeken!

Als je alle woorden hebt gevonden zal er normaal 1 letter niet aangeduid zijn. Die letter heb je nodig om het woord te kunnen vormen op het einde van de week.

Hieronder kan je het pdf-bestand terugvinden om de opdracht te kunnen downloaden en printen.

Succes allemaal!

Letteropdracht 1 (2).jpg
Ontdek nog meer opdrachten door op de knop hieronder te klikken!
bottom of page