top of page

Kampen:

Moet je voor een ravotters kamp al 4 jaar zijn?

De kindjes moeten reeds in de 2de kleuterklas zitten. 

Let wel op: ieder kindje is anders. Jullie als ouders kennen het kind het beste. Het gebeurd dat kinderen van 4 vaak meer durven dan iemand van 8 en omgekeerd. Kindjes moeten ook zelfstandig naar het toilet kunnen gaan als ze op kamp komen.
 

Is er opvang voorzien?
Voor en na de kampdagen is er opvang mogelijk. Je kunt dit toevoegen tijdens de inschrijving voor een prijs van €5 per dag.

 

Hoe kan ik zien of een kamp reeds volzet is?

Als een kamp volzet is, wordt dit vermeld op de website.. Dat betekent dat er geen plaats meer is en dat u op de reservelijst terecht komt. Indien u wil weten hoeveel plaatsen er nog zijn voor een kamp dat nog niet volzet is, kan u ons best contacteren via avancokortrijk@gmail.com 

Wij hebben een heel grote capaciteit, dus de kans dat een kampje volzet is, blijft klein.

Wat is een intern kamp?

Een intern kamp is een kamp met overnachting. U brengt uw kind(eren) op maandag naar de kamplocatie en haalt ze pas op vrijdag terug op. Dit kan voor jongeren vanaf 12 jaar tot 15 jaar.

Werken jullie met wachtlijsten voor kampen die volzet zijn?

Ja, voor de kampen die volzet zijn, maken mij een wachtlijst aan. Van zodra er een plaatsje vrijkomt, contacteren wij de mensen op die lijst. Wij hebben gelukkig wel een grote capaciteit wat kampen betreft, maar het is zeker niet uitgesloten dat bepaalde kampjes volzet zijn. Via het inschrijvingssysteem kom je automatisch op de wachtlijst terecht indien een kampje volzet is.

Wat zijn de begin- en einduren van de kampen?

Alle kampen starten om 9u en eidigen om 16u. Normaal gezien is er op vrijdag een extra voorzien waarvoor we de ouders iets vroeger uitnodigen.
 

Ik ben 16 jaar en ik wil graag deelnemen aan het jongeren kamp, kan dat nog?

Dit is geen probleem, zolang je maar weet dat je dan waarschijnlijk bij de oudsten gaat zijn. Wij kijken voor al onze kampen naar het geboortejaar van de deelnemers, dit wil dus zeggen dat wanneer iemand bijvoorbeeld pas in oktober 16 jaar wordt, hij/zij toch ingeschreven mag worden voor de kampen tot 16 jaar. 

 

Welke kortingen zijn er?

Voor meerdere kinderen per gezin voorzien we inderdaad een korting. Voor het 2de en 3de kind van hetzelfde gezin is er telkens 8% korting. 

Dit is enkel geldig voor eenzelfde kampweek. Via het inschrijvingssysteem ontvang je een persoonlijke kortingscode die je kan gebruiken voor de volgende inschrijving.
 

Kunnen we een attest van de mutualiteit laten invullen?

Via het inschrijvingssysteem zijn de attesten van de meeste mutualiteiten beschikbaar. Deze worden automatisch volledig ingevuld door het systeem en zo kan je ze dan downloaden en afprinten. De link hiervoor staat op de infomail. Bewaar deze goed!

 

Zijn Avanco-kampen fiscaal aftrekbaar ?

Avanco voorziet voor elk kind jonger dan 14 jaar een fiscaal attest. Dit attest zal beschikbaar zijn via het inschrijvingssysteem vanaf februari het jaar volgend op het gevolgde kamp. Het attest heeft een waarde van € 11,20/dag die fiscaal aftrekbaar is. klik hier voor meer info. Iedereen zal automatisch een mail ontvangen met een link naar het attest van zodra deze beschikbaar zijn.

Mag mijn kind een gsm meenemen op kamp?

Dat mag, maar is op eigen verantwoordelijkheid. Wij staan niet in voor schade of verlies hiervan.

Mijn kind heeft geen telefoon ter beschikking. Kan ik hem/haar toch bereiken tijdens het kamp?

Ja zeker, je kan altijd terecht op het nummer van de coördinator: 0474/072704

Kan mijn kind samen in de groep met vrienden/vriendinnen?

Dit is geen probleem, als die dezelfde leeftijd hebben. Jongere kinderen worden nooit in een oudere groep geplaatst, omgekeerd kan wel. De groepen worden nooit op voorhand gemaakt, maar de eerste dag van het kamp. Indien ze graag samen zitten, is het aangeraden om de eerste dag samen toe te komen.

bottom of page