top of page

 

DE FYSIEKE TESTEN

  • Instagram Aaron Vanneste

Ik had nog een goeie 2 weken om mij hierop voor te bereiden. Al snel had ik door dat het vooral om oriëntatie en enkele fysieke proeven ging gaan. Alles wat met oriëntatie te maken heeft kan ik, daarom zocht ik voornamelijk hulp om mijn fysiek zo snel mogelijk op te krikken.

In de Kaai zocht ik contact met Johan Denys (Zwarte Jan). Hij gaf mij onmiddellijk allerhande opdrachten om te weten wat voor vlees hij in de kuip had. “Je bent echt een allrounder maar nergens blink je echt in uit. Dit gaan we zo houden maar zorgen dat je overal nog een stuk beter in zal worden”.

 

Met een 50-tal kwamen we aan in de Militaire Kazerne van Leopoldsburg. We kregen allemaal een kaartje met verschillende opdrachten die we zo goed mogelijk moesten uitvoeren. De opdrachten zagen er uit als volgt:

 

  1. Zo snel mogelijk lopen in de volgende 3 kilometer. Dit viel goed mee en hier had ik wel een goed gevoel over.

  2. Een krachtproef. Pompen en telkens de handen lossen, zo veel mogelijk door een raam springen, sit-ups doen (106 in 2 min),... het lukte beter dan verwacht (Dankuwel Jan!)

  3. Durfproef: Naar beneden komen vanop een dak aan een gebouw. Easy…

  4. Oriëntatie proef: Zo eenvoudig dat ik op een gegeven moment iemand volgde waardoor ik zeker 10min verloren ben. Goeie les voor tijdens het echte werk! Maar ik was wel op tijd binnen.

 

Na (én tijdens) deze tests was ik natuurlijk goed aan het opletten wie er nog deelneemt. Hier zag ik al enorme verschillen. Sommigen liepen de 3km zelf niet eens uit (of zeer traag) terwijl anderen vooruit vlogen (eerste maal dat Riet mij opviel…). Velen waren echt bang om van dat gebouw naar beneden te komen. In de krachtproef waren er ook enorme verschillen (ik evenaarde het record op de sit ups tot op dat moment). In de oriëntatie was de één keihard aan het lopen terwijl de ander gewoon rondwandelde. 

 

Het was een goeie dag! Ik had een goed gevoel en opnieuw had ik het gevoel dat ik wel opnieuw een telefoontje zou krijgen om te vragen of ik verder wilde doen... 

Wat blijkt... ik krijg dat telefoontje.

 

Medische keuring:

Na de fysieke testen werd ik verwacht in de militaire kliniek, dit voor twee dagen op een rij. Hier kregen we allerhande tests over onze ogen en oren, in een scanner, urine, enzoverder… Aan het einde van deze twee dagen kreeg ik te horen dat het allemaal in orde is en ik gezond genoeg was om verder te gaan.

bottom of page