top of page

DE 2DE DAG VAN KW

  • Instagram Aaron Vanneste

Dag 2 na,... Misschien een uurtje slaap...

Boem!

 

Gelukkig val ik zeer snel in slaap waardoor ik hier wellicht toch iets geslapen had (de snurkers niet gehoord) maar daar gingen we weer. Ergens had ik dit natuurlijk wel verwacht en heb ik daar geen problemen mee. De bus in en op naar een nieuw avontuur.

 

Onderweg was het de bedoeling om nog wat te slapen maar het was toch nog even wennen aan al die camera’s dus van slapen kwam hier niet veel in huis. 

 

Eenmaal aangekomen was dit toch wel wat moeilijker. Ik heb 1.5u nodig gehad om volledig georiënteerd te geraken. En zelfs dan ging het nog niet onmiddellijk vlot. Ik moet ergens gemist zijn bij het eerste punt en kwam aan die gele baan uit. Daar ging ik niet op dus keerde ik terug en besloot toen om het 1ste punt niet te zoeken. Het 2de, 3de, 4de vond ik wel en vlak aan het 4de was de tijd op en mocht ik niet meer verder doen. Jammer want ik had zeker nog energie over om er te geraken maar ze wilden dat het gelijk was voor iedereen. (Of was er gewoon geen tijd meer omdat we onmiddellijk het volgende moesten doen?...)

 

De theorie was echt wel interessant en ik had niet echt veel last om wakker te blijven.

 

Daarna een shelter bouwen en dan moest ik als eerste mee om te gaan vechten. (Tijdens de uitzending nemen ze een andere volgorde en dit is wellicht omdat er nog een aantal mensen voorgesteld moesten worden en dat dit zo best paste).

 

Ik kreeg handschoenen, scheenbeschermers en een helm. Ik wist wel wat er aan zat te komen en zag toen Fly zijn Tshirt uit trekken. Zonder iets van waarschuwing, toen ik met een been over de rand van de ring ging knal, onmiddellijk een bloedneus. Helm af enzoverder… Ik bleef gefocust en zoals Joram mij had geleerd, blijven bewegen. Fly had wellicht niet gedacht dat ik toch al iets geoefend had en zo kon ik hem dan ook een aantal keer goed raken. En net toen ik los begon te komen was het al gedaan. Wel ongelofelijk veel respect voor een 51 jaar oude man die na dit gevecht nog het ene na het andere deed… Elke 3 minuten zijn enorm intens!

 

Oplijnen en we kregen nog wat gewicht bij… Gewoon ja knikken en gewichten weg stoppen. Voor iedereen gelijk. Iets niet goed = zorgen dat je de volgende keer beter uw best doet… Of het zal op een gegeven moment automatisch niet meer lukken. Schreeuwen en schelden doen ze hier totaal niet zoals je regelmatig op TV ziet van de militairen. Nee we zitten hier echt bij een totaal ander soort militairen. Je moet alles echt voor uzelf bewijzen. (Hmm… Hoe komt het dan dat Stijn zijn stem zo hees is…:)?)

aflevering2.a.jpg
aflevering2b.jpg
aflevering2c.jpg
bottom of page